Eriksen se vraća fudbalu, ali mora ispuniti najvažniji mogući uslov prije potpisa ugovora

Karijeru nastavlja u Brentfordu?

Eriksen se vraća fudbalu, ali mora ispuniti najvažniji mogući uslov prije potpisa ugovora

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su jučer da je Christian Eriksen na korak od potpisa za Brentford.

Eriksen će se tako nakon više od pola godine vratiti na teren, te će ponovo zaigrati u engleskom Premiershipu nakon što je nedavno napustio Inter.

Danac nije igrao još od juna kada je na Evropskom prvenstvu doživio srčani udar i jedva ostao živ, ali je odlučio da još uvijek ne želi da završi svoju karijeru i spreman je da se vrati na teren.

Eriksen je trenirao prethodnih mjeseci s Interom, ali je morao napustiti ovaj klub jer zbog zdravstvene situacije nije imao pravo da igra u Seriji A.

No, kako stvari stoje Danac će se vratiti u Premiership jer se nalazi pred potpisom za Brentford, a uskoro bi sve trebalo biti ozvaničeno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, engleski mediji prenose da je ostao pred njim najveći uslov koji mora ispuniti prije potpisa ugovora. Naime, Eriksen će morati proći detaljan ljekarski pregled, a očekivano najviše će se pratiti rad njegovog srca.

Ukoliko sve bude kako treba očekuje se da će Eriksen potpisati ugovor do kraja ove sezone uz mogućnost da produži saradnju na još godinu dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti