Eriksen u redovnom trenažnom procesu: Pojavio se na treningu bivšeg kluba
FOTO: EPA

Danas se vraća na fudbalske terene

Eriksen u redovnom trenažnom procesu: Pojavio se na treningu bivšeg kluba

H. Zilić

Christian Eriksen se vraća na fudbalske terene.

Danski fudbaler je dogovorio sve sa Brentfordom, a ove sedmice trebala bi i da bude zvanična potvrda od strane londonskog kluba.

Dok čeka i posljednje sitnice oko transfera u Brentford, Eriksen formu održava sa bivšim klubom.

Naime, Danac je ove sedmice na treninzima Ajaxa gdje lagano trenira i čeka poziv iz Londona.

Eriksen će se tako nakon više od pola godine vratiti na teren, te će ponovo zaigrati u engleskom Premiershipu nakon što je nedavno napustio Inter.

Danac nije igrao još od juna kada je na Evropskom prvenstvu doživio srčani udar i jedva ostao živ, ali je odlučio da još uvijek ne želi da završi svoju karijeru i spreman je da se vrati na teren.

Međutim, engleski mediji prenose da je ostao pred njim najveći uslov koji mora ispuniti prije potpisa ugovora. Naime, Eriksen će morati proći detaljan ljekarski pregled, a očekivano najviše će se pratiti rad njegovog srca.

Brentford i Erkisen će dogovoriti saradnju na pola godine uz mogućnost produženja na još godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije