U susret utakmici s Liverpoolom

Inzaghi spremio iznenađenje za Džeku: Lautaro će na klupu, a Dijamant na novu poziciju!

Eldar Ganibegović

Inter će nakon dugo godina zaigrati u knock-out fazi Lige prvaka.

Aktuelni prvaci Italije u osmini finala elitnog takmičenja sastat će se s Liverpoolom, a prva utakmica na Giuseppe Meazzi na rasporedu je u srijedu.

Italijanski list "La Gazzetta dello Sport" najavljuje promjene u igri Simonea Inzaghija uoči ove utakmice.

Edinu Džeki, koji je sa skoro 36 godina na plećima nezamjenjih u napadu Intera, Inzaghi je navodno spremio novu poziciju, a to je igranje povučenije prema sredini terena, kako bi izvlačio Virgila van Dijka i ostavljao više prostora za ubacivanje drugom napadaču.

Taj drugi napadač navodno će biti Čileanac Alexis Sanchez, koji će biti ispred Lautara Martineza koji muku muči s formom u zadnje vrijeme.

Također, Gazzetta dello Sport Edinu Džeki u ovom članku dodijelila je i novi nadimak - Direktor ofanzive.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Džeko je ove sezone u svim takmičenjima postigao 14 golova i upisao sedam asistencija u dresu Intera ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što se milanski klub našao u ovoj fazi takmičenja, osvojio italijanski Superkup i što je u igri za osvajanje Serije A i Coppa Italije.

Susret Inter - Liverpool na rasporedu je u srijedu od 21 sat.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.