"U Interu su se svi naljutili na mene zbog piletine, neću to ponoviti"

Dumfries je napravio "pogrešan potez"

"U Interu su se svi naljutili na mene zbog piletine, neću to ponoviti"

Edmir Škorić

Nogometaš Intera Denzem Dumfries dao je intervju za zvaničnu stranicu UEFA-e, te je između ostalog govorio o svom dolasku u Italiju.

Dumfries je u Inter došao iz PSV-a i nije mu bilo lako jer je morao da zamijeni sjajnog Achrafa Hakimija, koji je otišao u PSG- Ipak, s vremenom je opravdao uloženo, te je sve češće u prvih 11 Nerazurra zbog svoje prodornosti po desnoj strani i idealno se uklopio u formaciju aktuelnog šampiona Italije.

"Znao sam da ću postati nogometaš, bio sam uvjeren u to. A htio sam igrati za nizozemsku reprezentaciju. Kad sam bio u Barendrechtu, poslao sam poruku Savezu da pitam postoji li mogućnost promjene i budući da još nisam igrao međunarodne utakmice mogao bih igrati za Nizozemsku", objasnio je.

"U PSV Eindhovenu sam znao da mogu postati reprezentativac, bio je to logičan korak, iako tamo nisam ništa osvojio. Puno sam napredovao, debitovao sam u Ligi prvaka i u reprezentaciji i napredovao sam na osobnoj razini", dodao je.

Zatim je iz PSV-a otišao u Inter, gdje je saznao da su neke namirnice naprosto svetinja, poput tjestenina, za kojom su Italijani ludi.

"Hrana je jako važna u Italiji. Prije dvije sedmice svi su se naljutili na mene što sam dodao piletinu preko tjestenine. Za njih je to uvreda za tjesteninu. Neću to ponoviti;" u šali je rekao Nizozemac, koji se nije puno dvoumio kada je stigao poziv sa Giuseppe Meazze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad sam saznao da se Inter zaista zanima za mene, shvatio sam da je to klub za koji želim igrati. Imamo sjajnu momčad, igramo fantastično, također se jako zabavljamo. Fokusirani smo na pobjedu, na pravom smo putu i vjerujem da ćemo na tom putu i ostati", dodao je saigrač našeg Edina Džeke.

Ove je sezone za Inter ukupno odigrao 29 mečeva i postigao je tri gola uz pet asistencija. Sva tri gola dao je u Seriji A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi