Jota zadobio povredu protiv Intera

Ekipa stigla iz Milana, a navijači ostali u šoku kada su vidjeli zvijezdu Redsa da hoda pomoću štaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola u srijedu su u gostima pobijedili Inter sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Inter je imao nekoliko odličnih prilika na ovoj utakmici i igrači ovog tima su djelovali dosta dobro u većem dijelu meča, ali je Liverpool u samom finišu na iskustvo uspio da riješi pitanje pobjednika.

Redsi su poveli u 75. minuti kada je Firmino zabio pogodak za 1:0, dok je samo osam minuta kasnije Salah postavio konačnih 2:0.

Revanš na Anfieldu igra se početkom marta, ali jasno je da je Interu potrebno čudo da se plasira dalje. No, Jurgen Klopp je imao jednu ogromnu brigu nakon utakmice u Milanu.

U ovom meču povrijedio se Diogo Jota koji je napustio teren nakon prvog poluvremena, a jučer se pojavila fotografija Portugalca kako hoda uz pomoć štaka nakon što se ekipa vratila u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jota je povrijedio zglob desne noge i imao je langetu na nozi, ali prema prvim informacijama ne radi se o ozbiljnoj povredi i Portugalac ne bi trebao dugo biti odsutan s terena.

Njegova povreda je sigurno veliki udarac za Kloppa jer je Jota prethodnih sedmica u zaista fantastičnoj formi. Ovaj 32-godišnji Portugalac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 32 utakmice, te je zabio 17 golova i upisao tri asistencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.