Inter danas za povratak na prvo mjesto

Hoće li se 'historija' ponoviti? Džeko ulazi, pa zabija i asistira za preokret protiv Sassuola

Eldar Ganibegović

Danas se u okviru 26. kola italijanske Serije A sastaju Inter i Sassuolo.

Nakon sinoćnjeg kiksa Milana kod Salernitane (2:2), Inter za svojim gradskim rivalom sada zaostaje samo dva boda uz dvije utakmice manje, pa će večerašnji meč biti i meč za povratak na prvo mjesto.

Mediji na Apeninima najavljuju da bi Edin Džeko nakon dugog vremena trebao dobiti malo odmora, a da bi u napadu trebala zaigrati južnoamerička kombinacija Alexis Sanchez - Lautaro Martinez.

U prvom meču ove dvije ekipe koji je igran na Mapei stadionu Džeko je također počeo na klupi, a rezultat nakon prvog poluvremena bio je 1:0 za domaću ekipu.

Simone Inzaghi u 57. minuti šalje Edina Džeku na teren, a Dijamant za manje od 60 sekundi provedenih na terenu pogađa glavom na asistenciju Perišića za izjednačenje. 

Gol za preokret u 78. minuti iz penala postiže Lautaro Martinez, a penal je izborio upravo Edin Džeko, kojem je četiri minute kasnije poništen gol zbog ofsajda.

Dakle, protekli duel Intera i Sassuola bio je u znaku Dijamanta iako je odigrao tek nešto više od pola sata, a mi ne bismo imali ništa protiv da tako bude i večeras.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica Inter - Sassuolo počinje u 18 sati.

Edin Džeko je u svim takmičenjima za Inter ove sezone postigao 14 golova i upisao osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.