Hrvatski as ne krije da je Džeko najbolji s kojim je igrao

Na podijumu su još Perišić i Modrić

Hrvatski as ne krije da je Džeko najbolji s kojim je igrao

Admin Čaušević

Teško da postoji fudbaler na kojeg Edin Džek nije ostavio odličan utisak. 

Tokom karijere u Ligama petice gdje igra skoro 15-ak godina Džeko je promijenio veliki broj sjajnih saigrača od kojih su mnogi i sa prostora bivše Jugoslavije.

Praktično gdje je god igrao dijelio je svlačionicu s nekim od igrača koji dolaze sa našeg govornog područja. Tako je bilo u Manchester Cityju i Romi, a isto je i u Interu.

Dok je bio član Rome jedno vrijeme mu je saigrač bio Nikola Kalinić, iskusni hrvatski golgeter koji se u januaru vratio u Hajduk Split.

I razgovoru za rimski list Il Messaggero Kalinić je kazao da je pravi prijatelj s Džekom i da je najbolji s kojim je igrao.

"Džeko mi je pravi prijatelj. Ne znam njegove razloge odlaska, ali sam siguran da će nakon Rome uraditi velike stvari i u Interu", rekao je Kalinić.

Oglasi

"Gdje je god igrao pokazivao je svoju vrijednog i sigurno je na podijumu najboljih s kojim sam igrao zajedno s Perišićem i Modrićem", dodao je novi napadač splitskih Bijelih.

Da Džeko pokazuje svoju vrijednost u Interu govori učinak od 14 golova i 7 asistencija te zacementirano mjesto u startnoj postavi u najvažnijim utakmicama sezone.

Tokom predstavljanja u Hajduku Kalinić je zapalio maštu mnogim navijačima ponosa Dalmacije kazavši da je s njim telefonski razgovor obavio i kapiten bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Baš su me zvali Ivan Perišić i Edin Džeko. Neću vam ništa otkriti, rekao sam Perišiću da je sve na njemu, kao što je sve bilo i na meni. Ne želim skupljati poene na tome koliko sam se odrekao i čega sam se odrekao. Želim ih skupljati na terenu, a nadam se da ćemo ondje biti dobri. Dinamo i Osijek su dobre ekipe, bit će zanimljivo prvenstvo", kazao je Kalinić prije desetak dana.

Da li je realno i da Džeko na zalasku karijere dođe na Poljud, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi