Stiže besplatno

Paulo Dybala odabrao naredni klub, nakon deset godina napušta Seriju A

Admin Čaušević

Kako sada stvari stoje Paulo Dybala će na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti Juventus. 

Pregovori između Juventusa i Dybale oko produženja ugovora traju već neko vrijeme, ali učestale povrede i slabe partije su probudile skepticizam u torinskom klubu.

Stara dama je Argentincu ponovo ponudila osam miliona po sezoni uz dva do tri miliona bonusa. Uslov je i da se njegov menadžer odrekne određeneg dijela provizije što se neće desiti.

Sjajni ofanzivac se okrenuo potrazi za novim klubom, a ako je vjerovati navodima katalonskog Sporta Dybala je kao narednu destinaciju odbarao Barcelonu.

Ovaj 28-godišnjak namjerava odbiti ponude ostalih klubova kao što su Barcelona i Tottenham te mu je cilj raditi pod palicom Xavija Hernandeza.

Sport dodaje da se kontakti između dvije strane već uspostavljeni te bi mogla presuditi Dybalina želja da zaigra u Španiji te dolazak na Nou Camp vidi kao idealnu opciju.

Dybala je u Italiju stigao još prije deset godina kada je potpisao za Palermo. U Juventus prelazi 2015. godine u transferu vrijednom 41 milion eura.

Svojim fantastičnim partijama je oduševio navijače i klupsko rukovodstvo koje mu je i dodijelilo famozni broj 10. Ipak, posljednjih godina igra daleko od svog nivoa pa je razlaz jako blizu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da je Dybala već nekoliko sezona povrijeđen obično na proljeće kada se igraju mečevi nokaut faze Lige prvaka te ga nema u ključnim momentima sezona pa i ne čudi zašto u Juventusu ne žele da mu daju onoliko novca koliko on traži.

U 281 utakmici za Juventus postigao je 112 golova te osvojio 12 trofeja uključujući pet Scudetta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.