Fotografija iz supermarketa jednog od najvećih ikada nikog nije ostavila ravnodušnim

Poniznost i skromnost prije svega

Fotografija iz supermarketa jednog od najvećih ikada nikog nije ostavila ravnodušnim

Admin Čaušević

Tokom karijere je proglašavan najboljim igračem svijeta, igrao je za nekoliko velikana, zaradio je ogromno bogatstvo, ali je ostao skroman i ponizan. 

U modernom fudbalu normalna je pojava da igrači uživaju u luksuzu te zahvaljujući zarađenom novcu plaćaju druge da za njih obavljaju stvari koje su za obične smrtnike normalna pojava. 

Međutim u svemu postoji izuzetak. Ponekad slava i bogatstvo ne promijene čovjeka. Poniznost, skromnost i humanost su na prvom mjestu. 

Društvenim mrežama je počela kružiti zanimljiva fotografija jednog od najvećih u historiji fudbala, čovjeka koji je na neki način obilježio 90-ete, godine kada se, po mnogim, igrao najbolji fudbal. 

Naime, legendarni Roberto Baggio je fotografisan u jednom od supermarketa sa punim kolicima raznoraznih namirnica i ostalih kućnih potrepština.

Oglasi

Ova fotografija je možda najbolji pokazatelj kakav je Baggio danas čovjek. U prilog tome ide i nedavna izjava njegove kćerke Valentine.

"Sretna sam što sam odrasla u skomnoj porodici kao i mnogi drugi. Bilo je malo toga za zabaviti se, pa smo mi morali smišljati radost da budemo zajedno. Mislim da je to bila osnova mog života. Jednostavnost je utočište u kojem se mogu pronaći vrijedne stvari", poručila je ona.

Tokom karijere Baggio je između ostalih igrao za Juventus, Milan i Inter. Dok je bio član Juventusa 1994. godine je zaradio 5.3 miliona dolara što je u to vrijeme bio zaista ogroman novac, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na 15-ak miliona eura.

Legendarni "Božiji repić" danas živi sa svojom porodicom na imanju te živi život oubičajan za jednog farmera.

Oglasi

"Cijepam drva, vozim traktor, bager, multikutiator... Navečer sam toliko umoran da me boli glava", rečenica je kojom je nedavno opisao svoju svakodnevnicu.

Veleizdajom digao naciju na noge, postao najbolji na svijetu, sada živi skromno i ponizno

Baggio je tokom cijelog života praktikvao budizam. U Milanu je 2014. godine otvorio najveći budistički centar u Evropi, a interesantno i da na svom imanju ima otvorenu sekularnu školu za budiste.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako uživa planetarnu slavu ostao je skroman i ponizan te mu ne smeta da svakodevno obrađuje zemlju te se brine za stoku, ali i odlazi u supermarkete u kupovinu.

"Priroda ti daje ključeve da budeš sretan, na tebi je da znaš kako ispuniti svoj život, da znaš koristiti svoje ruke, a ne samo noge", poruka je legendarnog Italijana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
roberto nije biserko.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi