Aubameyang sve šokirao kada je izabrao defanzivca koji ga je najviše namučio u karijeri

To baš i nismo očekivali

Aubameyang sve šokirao kada je izabrao defanzivca koji ga je najviše namučio u karijeri

E. Čaušević

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang je početkom ovog mjeseca zvanično potpisao za Barcelonu.

Aubameyang je u katalonski klub stigao iz Arsenala nakon što je uspio da raskine ugovor s londonskim klubom, te je na kraju bez obeštećenja uspio da dođe u Barcelonu.

Gabonac je na odličan način pokazao da će biti veliko pojačanje jer je minulog vikenda zabio hat-trick za Barceloni u gostujućoj pobjedi protiv Valencije sa 4:1.

Aubameyang je dao intervju za Mundo Deportivo u kojem je govorio o dosadašnjoj karijeri, a jedan dio je posebno bio zanimljiv svima. Novinar je pitao Aubameyanga ko je najteži protivnik protiv kojeg je igrao, a njegov odgovor je sve iznenadio.

Mnogi su očekivali da će to biti igrači iz najvećih evropskih klubova, ali su se prevarili. Aubameyang je izabrao defanzivca Aston Ville, Tyronea Mingsa, te je objasnio na kraju zašto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najteži protivnik protiv kojeg sam igrao? Tyrone Mings. Svaki meč protiv njega je bio izuzetno težak jer nisam uopšte mogao doći do izražaja. Taj čovjek nije pravio ni najmanje greške kada bi me čuvao, to mi jebilo nevjerovatno", rekao je Aubameyang.

Svi su očekivali da će Aubameyang izabrati Van Dijka, Kompanyja, Hummelsa ili neku od zvijezda protiv kojih je igrao, ali je na kraju svojim izborom sve iznenadio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sars33
Sta je sa ostalima, Van Dijk...? Ti izabro od svih njega, mora da ti je tesko bilo protiv Aton Ville, pa kad si igro protiv Liverpoola nisi se ni trudio :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi