Vraća se u London

Pregovori počeli: Eden Hazard napušta Real Madrid sa željom da oživi karijeru

Edmir Škorić

Eden Hazard je navodno riješio da na ljeto napusti madridski Real i da se vrati u Englesku.

Madridski mediji su objavili kako Real Madrid i Chelsea već pregovaraju oko potencijalne pozajmice, kako bi reprezentativac Belgije u novoj sezoni bio posuđen svom nekadašnjem timu.

Hazard je najplaćeniji igrač Reala, a klub će se ipak posvetiti dovođenju neke velike zvijezde poput Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda, zbog čega želi da rastereti platni budžet i Edenovu platu "prebaci" na Chelsea.

Hazard nema ništa protiv povratka u London gdje je pružao najbolje partije u karijeri, a kod Carla Ancelottija odavno ne igra bitnu ulogu i u sjeni je drugih ofanzivaca.

Chelsea ima dosta ofanzivaca, naročito igrača na krilnim pozicijama, ali vjeruje se da bi u slučaju Hazardovog dolaska Thomas Tuchel poslao nekoga na posudbu ili prodao. Na toj listi bi se najvjerovatnije našli Hakim Ziyech i Christian Pulišić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Početkom juna 2019. godine Real je potvrdio tada spektakularan transfer Hazarda, koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a plaćen je preko 100 miliona eura i postao je uz Garetha Balea najveće pojačanje Kraljeva. Njegova plata iznosila je 400.000 eura sedmično.

Njegovom predstavljanju u Madridu prisustvovalo je 50.000 navijača, ali Eden je kasnije imao velike probleme u prilagođavanju, a često su ga pratile i povrede, dobio je višak kilograma i naprosto nije više ni sjena onog igrača iz dana kada je nosio plavi dres.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.