Sigurna pobjeda nad Lilleom

Prvak Evrope želi da to i ostane: Chelsea zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka

E. Ganibegović

Chelsea je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka s 2:0 savladao Lille.

Već u prvih osam minuta vidjeli smo mnogo uzbuđenja, a zajednički sadržilac svih bio je Kai Havertz.

Nijemac je prvo u četvrtoj minuti dočekao jedan centaršut u kaznenom prostoru francuske ekipe, ali šut mu je završio preko gola. Tri minuta kasnije naciljao je lijepo, ali Leo Jardim brani njegov šut.

Lilleu spasa u osmoj minuti ipak nije bio. Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz pogađa za 1:0. 

Naredno veće uzbuđenje na otvaranju drugog poluvremena. Ziyech je lijepo primio loptu i šutirao, ali jedan odbrambeni igrač Lillea to blokira.

U 59. minuti opet u centru pažnje Kai Havertz. Napravio je sjajan solo prodor, prevario nekoliko igrača Lillea, ali šutira preko gola.

Najzad, u 63. minuti, N'Golo Kante prenosi loptu na protivničku polovinu, asistira, a Christian Pulišić pogađa za konačnih 2:0. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Revanš meč između ove dvije ekipe na rasporedu je 16. marta na stadionu Pierre-Mauroy.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Chelsea - Lille (Havertz 8', Pulišić 63')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.