Halilović mora na pauzu

Stigle su loše vijesti iz KSBiH, ostaje nada da će nam FIBA olakšati

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Litvanije u punom tuzlanskom Mejdanu.

Bh. košarkaši izgubili su sa 78:77 na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a sada bi trebalo da gostujemo Litvancima, no zbog ruske invazije na Ukrajinu i odluke baltičkih zemalja da proglase vanredno stanje, upitno je odigravanje iste.

KSBiH je u petak ujutro povukao konkretan potez te je od FIBA-e zatražio odgađanje utakmice između BiH i Litvanije koja je planirana za nedjelju, 27. februara.

"U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće", rekao je generalni sekretar Amer Čolan.

U slučaju da FIBA bude imala razumijevanje i udovolji našim zahtjevima, tražit će se novi termin za odigravanje meča.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

To bi nam itekako odgovaralo s obzirom na povredu kapitena Miralema Halilovića, koji je istegao ligamente i on će pauzirati dvije sedmice.

Halilović bio morao propustiti važno gostovanje Litvancima ako bi se utakmica igrala prema planiranom u nedjelju, tako da se svi nadamo da će FIBA odgoditi utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.