Miralem Halilović vrlo dobar u trijumfu Metropolitansa

Pobijeđen Le Mans

Miralem Halilović vrlo dobar u trijumfu Metropolitansa

A. Čaušević

Metropolitans 92 zdržao je prvo mjesto prvenstva Francuske u košarci nakon pobjede nad Le Mansom 82:69.

Miralem Halilović, jedan od najboljih igrača ekipe je nastavio sa sjajnim partijama, a večerašnji duel je završio sa dvocifrenim učinkom.

Domaći su već u prvoj dionici dali do znanja gostima u kojem smjeru će meč ići pošto su taj dio igre dobili sa +14 (24:10).

Do kraja prvog dijela prednost se još povećala, da bi preostale dvije dionice uglavnom protekle u izjednačnoj igri za konačnih 82:69.

Halilović je meč završio sa 13 poena i sedam skokova. Najbolji pojedinci meča su bili Hornsby za domaće sa 22 te Thomas za goste sa double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi