Udinese nosi bod kući

Milan napravio novi kiks i dao novu šansu Džeki i Interu da preuzmu vrh

Eldar Ganibegović

Milan i Udinese remizirali su 1:1 u okviru 27. kola italijanske Serije A.

U prvom poluvremenu jedino veće uzbuđenje bio je gol koji je postigla domaća ekipa. Rafael Leao je u 29. minuti doveo Milan u vodstvo.

Na otvaranju drugog dijela gosti traže penal, ali nisu ga dobili. Ipak, dobili su izjednačenje u 67. minuti. Udogie je bio na pravom mjestu i jedan odbijenac poslao iza leđa Maignana.

Do kraja po dvije velike prilike na obje strane. Leao je promašio u 76., da bi u trećoj minuti sudijske nadoknae Deulofeu šutirao, ali Maignan brani sjajno i odbija u korner.

Milan je ovim kiksom napravio novu uslugu Interu koji je drugoplasirani s 54 boda, tri manje od njih, ali i dvije utakmice manje.

Edin Džeko i ekipa od 21 sat gostuju kod Genoe i ako pobijede preuzet će vrh tabele Serije A.

Napomenimo i to da Rade Krunić večeras nije dobio priliku za igru, dok je Mato Jajalo kod gostiju ušao u 90. minuti umjesto Arslana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 27. kolo:

Milan - Udinese (Leao 29'; Udogie 66')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.