Inter večeras nema pravo na kiks, sve oči uprte u Bosanca i Argentinca

Od njih se najviše očekuje

Inter večeras nema pravo na kiks, sve oči uprte u Bosanca i Argentinca

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Italije, Inter, nalazi se u rezultatskoj krizi i zbog toga večeras ima imperativ pobjede na gostovanju kod Genoe.

Inter je i dalje jedan od glavnih kandidata za Scudetto jer je na dva boda od gradskog rivala Milana, a ima utakmicu manje, no činjenica je da Nerazzurri imaju problema, naročito u fazi napada.

Na prethodna tri meča Inter je dao samo jedan gol i to protiv Napolija (1:1), kada je Edin Džeko pogodio, a nakon toga su upisani porazi od Liverpoola (0:2) u Ligi prvaka i od Sassuola (0:2) u Seriji A. Oba susretana igrana su na stadionu Guseppe Meazza.

Lautaro Martinez je dao 11 golova u Seriji A, no ni on sam se ne sjeća kada je posljednji put tresao mrežu rivala, dok je Edin na 10 pogodaka. Kombinovano imaju 21 pogodak, što je dobar učinak za ovaj tandem, ali posljednjih sedmica jednostavno stvari ne funkcionišu prije.

Stoga, tvrde mediji u Italiji, u Interu su se obratili i Džeki i Lautaru sa molbom da daju sve od sebe večeras i da se vrate u golgetersku formu.

Vjeruje se da će Džeko i Lautaro biti starteri, iako je tu sada i Felipeo Caicedo koji je u januaru došao na posudbu, dok je zadnja opcija Alexis Sanchez, a Joaquina Corree nema zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dobra vijest za trenera Simonea Inzaghija je povratak Marcela Brozovića u veznom redu i Alessandra Bastonija u odbrani.

Duel Genoe i Intera igra se od 21 sat, dok će od 18:45 sati 27. kolo Serije A otvoriti Milan i Udinese. Utakmice će kasniti pet minuta u znak protesta potiv ruskog napada na Ukrajinu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Moraju prekinuti post koji trenutno imaju,ako ovu večeras ne dobiju onda ćao scudeto
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi