Mešanović odigrao sjajan meč

Iskusni bh. napadač s dva gola režirao iznenađenje noseći traku u čast Ukrajine

Endin Čaušević

Fudbaleri poljske Termalice večeras su u gostima sa 2:1 šokirali Cracoviju u meču 23. kola Ekstraklase.

Termalica je uspjela da dođe do nova tri boda, a junak večerašnje utakmice bio je bh. napadač Muris Mešanović.

Mešanović je postigao oba gola za svoj tim u razmaku od samo tri minute. Bh. napadač je na scenu stupio u 39. minuti kada je zabio gol za 1:0 na asistenciju Radwanskog.

Samo tri minute kasnije Mešanović je ponovo u centru pažnje. Gosti su sjajno kombinovali u kaznenom prostoru, a Wlazlo na kraju dodaje loptu Mešanoviću koji lagano pogađa praznu mrežu za 2:0.

Sudija je prvobitno poništio pogodak jer je pomoćnik signalizirao ofsajd, ali nakon reakcije iz VAR sobe gol bh. napadača je priznat.

Domaći su početkom drugog poluvremena preko Loshaja smanjili na 2:1, ali je to bilo sve što su uspjeli da urade u ovom meču.

Termalica je ostala posljednja na tabeli sa 19 bodova, dok je Cracovia na sedmom mjestu i ima 31 bod.

Mešanović se u centru pažnje našao i zbog činjenice da je nosio večeras traku u bojama zastave Ukrajine, te je na taj način pružio podršku narodu ove zemlje koji je u ratu s Rusijom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ovu traku nosili su igrači oba tima u znak solidarnosti s narodom Ukrajine koji ovih dana proživljava jako teške trenutke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.