Kakav je to igrač bio

Ronaldinho je na današnji dan prije 14 godina izveo posljednju magiju u dresu Barcelone

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone na današnji dan prije 14 godina poraženi su u Madridu od Atletica, a ovu utakmicu obilježio je legendarni Ronaldinho.

Ronaldinho je u Barceloni igrao od ljeta 2003. godine do ljeta 2008. godine kada je prešao u Milan. Brazilac je oduševljavao fudbalski svijet svojim igrama u katalonskom klubu i postao je ljubimac navijača širom svijeta.

On je svoje najbolje dane proveo u dresu Barcelone s kojom je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a onda je nakon pet sezona napustio klub jer novi trener Pep Guardiola nije računao na njega.

Ronaldinho u posljednje dvije sezone u Barceloni nije briljirao toliko kao prije toga, te je već bilo jasno tada da mu fudbal nije baš u prvom planu. Najviše vremena provodio je u noćnim klubovima, a i znatno se "zapustio" kada je u pitanju kilaža.

Ipak, i pored toga Ronaldinho je jednostavno imao magiju u svojim nogama i to je s vremena na vrijeme pokazivao u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Barcelone.

Mnogi kažu da je Ronaldinho svoju posljednju magiju u dresu Barcelone izveo u porazu od Atletico Madrida (4:2) u meču koji se igrao na današnji dan prije tačno 14 godina.

Tada je Barcelona povela u 29. minuti kada je Xavi centrirao s desne strane, a Ronaldinho je sa nekih desetak metara fantastično špakicama savladao Abbiatija za 1:0.

O kakvoj majstoriji se radilo najbolje pokazuje i aplazu rezervnih igrača Barcelone, a u kadru su tada bili Lionel Messi i Deco.

Ipak, slavlje Barcelone je kratko trajalo jer je Atletico uspio da dođe do preokreta i pobjede. Gol za 1:1 postigao je Aguero samo šest minuta kasnije, a potom je Maxi Rodriguez preokrenuo na 2:1 u 41. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treći gol za Atletico zabio je Diego Forlan u 61. minuti, dok je na 4:1 samo devet minuta kasnije povisio Aguero svojim drugim golom na meču. Konačnih 4:2 postavio je Samuel Eto'o nakon asistencije Gudjohnsena.

Ronaldinho je na kraju te sezone odlučio da napusti Barcelonu nakon što je Guardiola izabran za novog trenera i jasno je poručio da mu Brazilac nije potreban i da neće računati na njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.