Otišao iz Bayerna jer je dogovorio "zabranjen" transfer, a onda se opekao kao niko

Real nije pristao na to

Otišao iz Bayerna jer je dogovorio "zabranjen" transfer, a onda se opekao kao niko

Endin Čaušević

James Rodriguez je krajem prošle godine sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Kataru.

James je nakon samo jedne sezone napustio Everton nakon što mu je Rafael Benitez rekao da neće računati na njega, ali niko nije očekivao da će baš završiti u Kataru.

Kolumbijac je potpisao ugovor s Al Rayyanom, ali mu ni u Kataru ne ide baš najbolje. James nije baš u najboljoj fizičkoj formi i očito je da igra onoliko koliko mu je dovoljno.

Jasno je da je James u Evropi mogao da igra još nekoliko sezona jer je u najboljim godinama, ali novac koju mu je ponudio katarski klub očito se nije mogao odbiti.

James je bio velika nada svjetskog fudbala kada je iz Monaca došao u Real Madrid na ljeto 2014. godine za čak 75 miliona eura. No, nikada nije opravdao očekivanja i dostigao nivo igre koji se od njega očekivao.

Igrao je i dvije sezone na posudbi u Bayernu gdje je trebao ostati, ali se vratio u Real na ljeto 2019. godine. No, sada je James otkrio da je tog ljeta imao dogovoren transfer u Atletico Madrid zbog čega je i otišao iz Bayerna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tada sam trebao ostati u Bayernu gdje mi je bilo zaista lijepo. Otišao sam samo zbog toga što sam već imao sve dogovoreno s Atletico Madridom. Kada sam se vratio u Real oni su mi rekli da me ne puštaju da potpišem za gradskog rivala što me itekako naljutilo. Htio sam da idem jer sam znao da u Realu neću igrati koliko ja želim", rekao je James i dodao.

"U Bayernu sam imao dvije odlične godine i igrao sam na sjajnom nivou sa odličnim saigračima. Uživao sam tamo, ali me ponuda Atletica privukla i htio sam da idem tamo. No, na kraju je Real sve pokvario".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Perfektan slučaj gdje jedan turnir (svijetsko prvenstvo) digne igračev profil i cijenu, i onda ništa. Generalno, dobar igrač, mogao je daleko vise nego sto je,
6 1
Amansio
Kličko blage nemaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi