Doktorski manevar Xavija sve promijenio: Dembeleov agent napravio potez koji niko nije očekivao

Doći će ponovo do preokreta?

Doktorski manevar Xavija sve promijenio: Dembeleov agent napravio potez koji niko nije očekivao

E. Čaušević

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima pobijedila Athletic Bilbao sa 4:0, a glavna zvijezda bio je Ousmane Dembele.

Dembele je u igru ušao u 67. minuti meča dok je rezultat bio 1:0 za katalonski klub, a navijači Barcelone su ga i ovaj put izviždali.

Ipak, to je dodatno motivisalo Francuza koji je u nastavku meča napravio dar-mar. Dembele je prvo zabio fantastičan pogodak u 73. minuti, a u samom finišu meča upisao je dvije asistencije kada su pogađali Luuk de Jong i Memphis Depay.

Zvižduci su se za kratko vrijeme pretvorili u aplauz, a potom je cijeli stadion skandirao Dembeleovo ime što je bio zaista sjajan trenutak.

Poznato je da Dembeleu zvižde jer je odbio da produži ugovor s Barcelonom, ali i napusti klub u januaru. Francuz je u januaru odlučio da će ostati do kraja sezone i kao slobodan igrač napustiti Camp Nou, ali španski mediji navode da bi moglo doći do prekreta.

Katalonski Sport objavio je danas da Dembele sve više razmišlja o ostanku u Barceloni jer se atmosfera u klubu itekako popravila prethodnih sedmica.

Sve se promijenilo i dolaskom Pierre-Emericka Aubameyanga koji i sam nagovara da Dembele ostane i čini se da bi se to stvarno moglo i desiti. Sport navodi da Dembeleov menadžer Moussa Sissoko pokušava da izgladi loš odnos s čelnicima Barcelone i ponovo pokrene pregovore.

Oni tvrde da Dembele uopšte nema nikakav dogovor s nekim drugim klubom, te da je ostanak u Barceloni sada itekako moguć. Mnogi su iznenađeni što je Sissoko odjednom promijenio priču, ali očito je i sam shvatio da ostanak u Barceloni nije toliko loš za njegovog klijenta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je oduševljen i načinom rada Xavija Hernandeza i činjenicom koliko trener Barcelone vjeruje u njega. Posebno ga je fasciniralo što ga je Xavi vratio u tim kada su svi željeli da ostatak sezone odgleda s tribina i na takav način napusti Barcelonu.

Očito je da Xavi dobro zna šta radi kada je Dembele u pitanju, te Francuzu iz dana u dan pokazuje koliko je bitan član ove ekipe. Da li će Barcelona pristat da mu ponudi ponovo novi ugovor ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ako do kraja sezone ne napravi nijednu glupost, treba ići na obnovu ugovora. Naravno, treba nastaviti igrati kao zadnjih par utakmica. Vidi se da može igrati dobro, samo je problem u njemu samom.
3 1
Ocelot
Vala ne bi se baš negdje drugdje naigrao najbolje mu je ostat u Barseloni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi