Foto - Yeni Safak

Turski biznismen želi Chelsea

"Uskoro ćete zastavu Turske vidjeti u Londonu"

Midhat Šljivak
Teme:

Turski biznismen Muhsin Bayrak poslao je ponudu Romanu Abramovichu za ekipu Chelseaja.

Kontroverzni ruski tajkun nakon 19 godina je zbog sankcija Velike Britanije odlučio prodati londonski klub, a interes za kupovinu kluba je ogroman.

Ako je suditi prema informacijama iz Turske, turski biznismen Muhsin Bayrak, spreman je kupiti Chelsea i pregovori su navodno već počeli.

"Pregovaramo o kupovini Chelseaja s advokatima Romana Abramovicha. Trenutno smo u pregovorima, ali uskoro ćete zastavu Turske vidjeti u Londonu", rekao je Bayrak za list Yeni Šafak i dodao je:

"Ponuda je na stolu. Zbog situacije s Rusijom i Ukrajinom, on želi većinu novca prebaciti u Tursku. Uskoro planiramo potpisati ugovor", istakao je Bayrak.

Muhsin Bayrak je turski bogataš koji je direktor AB Holding grupe. Dolazi iz porodice koja je jedna od najvažnijih u Turskoj i vlasnici su brojnih biznisa.

Podsjetimo, Roman Abramovich je 2003. godine stigao u Chelsea i ovaj je tim učinio jednim od najboljih timova svijeta, te je osvojen 21 trofej u tom periodu.

Njemu je također veoma teško što je morao napustiti klub u koji je uložio mnogo truda i novca.

"Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Sad sam odlučio da ga prodam", rekao je Abramovich i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerujem da je ovo u najboljem interesu kluba, navijača, uposlenika, kao i klupskih sponzora i partnera. Nikad mi nije bilo stalo do novca već sam imao iskrenu strast za igru i klub. Ovo je bila teška odluka za mene, ali vjerujem da je u najboljem interesu za klub".

"Nadam se da ću biti u mogućnosti da se oprostim od svih vas. Bila je privilegija biti dio Chelseaja i ponosan sam na sve uspjehe. Chelsea i navijači će mi uvijek ostati u srcu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.