Abraham za pobjedu

Mourinhova Roma dobila Atalantu i uključila se u borbu za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Roma je večeras u utakmici 28. kola italijanske Serije A pobijedila Atalantu s 1:0.

Rimska momčad pod vodstvom Josea Mourinha ima dugi niz mečeva bez poraza, a pobjeda nad Atalantom vraća ju u borbu za Ligu prvaka.

Vučica trenutno, kao i Atalanta, ima 47 bodova te je smještena na peto mjesto, s tri boda manje i doduše utakmicom više od Juventusa.

Roma je do pobjede došla potpuno zasluženo jer je bila bolja tokom 90 minuta, mada su i gosti iz Bergama prijetili i imali svoje prilike.

Gol odluke postignut je u 32. minuti. Nicolo Zanilo je asistirao, a Tammy Abraham zabio za 1:0. Interesantno je da su u samom finišu meča isključena dva igrača, po jedan na obje strane. Prvo je De Roon u razmaku od 20-ak sekundi dobio dva žuta kartona, potom je drugu opomenu dobio Henrikh Mkhitaryan. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sljedećem kolu Roma će u goste Udineseu, dok će Atalanta biti domaćin Genovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.