Rus zabio u stilu Messija, pa nekoliko sekundi kasnije pokazao da je najvažnije biti čovjek

Nije želio slaviti gol

Rus zabio u stilu Messija, pa nekoliko sekundi kasnije pokazao da je najvažnije biti čovjek

Edmir Škorić

Atalanta je večeras razbila Sampdoriju s 4:0 i nastavila borbu za plasman u Ligu prvaka.

Počelo je golom Marija Pašalića već u šestoj minuti, da bi u 29. minuti Koompmeiners povisio na 2:0.

Isti je igrač u 61. minuti postigao treći pogodak za domaći tim, na asitsenciju ruskog nogometaša Alekseja Mirančuka.

Mirančuk se i sam upisao u strijelce u 86. minuti. Ušao je u igru u 60. minuti i zablistao, a gol je postigao u stilu Lionela Messija.

Iz poštovanja prema ukrajinskom narodu koji trpi rusku invaziju nije slavio, štaviše, bio je vidno uzrujan i zabrinut, nesretan zbog svih dešavanja.

Zanimljivo da su u Bergamu večeras osim Rusa Mirančuka, nalazio i Ukrajinac Supryaga, koji je bio rezervista kod gostiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mirančuk pripada onom dijelu Rusa, a takvih je zaista puno, koji se ne slažu s režimom ruskog predsjednika Vladimira Putina i koji jednostavno ne prihvataju da vojska njihove zemlje ubija ljude u susjednoj zemlji. U međuvremenu, dok ruska invazija traje, a prvi pregovori nisu bili produktivni, uvode se sankcije Rusima na svim poljima, pa i u sportu.

FIFA i UEFA su izbacile ruske reprezentacije i njene klubove iz svih takmičenja, a slično su uradile i sve druge velike sportske organizacije, pa sportski kolektivi u Rusiji i njeni sportisti ni krivi ni dužnmi osjećaju posljedice rata koji je na snazi od ranih jutarnjih sati u četvrtak i koji je već odnio pozamašan broj života s obje strane. Nažalost, stradaju svakodnevno i civili...

Top Komentari

thekupus
Čuj vidno uzrujan
5 1
Ibro
Cuj u stilu Mesija !?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi