"U Rimu poraz pamte mjesecima, u Milanu sutra šetate bez pritiska"

Navijačima Intera se ova izjava neće dopasti

"U Rimu poraz pamte mjesecima, u Milanu sutra šetate bez pritiska"

Eldar Ganibegović

Radja Nainggolan je 15 godina svoje fudbalske karijere proveo igrajući u Italiji.

Godine 2004. stigao je u Piacenzu iz rodne Belgije i igrao još za Cagliari, Romu i Inter prije povratka u Belgiju prošlog ljeta kada je potpisao za Royal Antwerp.

Naravno, najzvučnija dva kluba u njegovoj karijeri su Roma i Inter, s kojima je imao priliku da igra dva najveća italijanska gradska derbija - Derby della Capitale protiv Lazija i Derby della Madonnina protiv Milana.

Iz njegovog ugla, navijači u Rimu su mnogo srčaniji, a to je opisao sljedećom izjavom:

"U Rimu ljudi pamte rezultate utakmica mjesecima poslije, dok u Milanu izgubite gradski derbi i već sutra šetate gradom bez pritiska."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priliku da igra u ova dva tima imao je i još uvijek ima u Interu Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, od kojeg bismo također voljeli saznati šta kaže o ovoj temi.

Inače, Nainggolan i Džeko zajedno su igrali samo u Romi i to 121 utakmicu, a zajedno su jedan drugom namjestili 14 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
pa u Rimu mogu samo to i pamtit jer skoro pa nista nisu ni osvojili stoga ne cudi sto je tako :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti