Ocjenjivat će francuske sudije

Elmir Pilav posmatrač suđenja u utakmici sezone za Bayern

Midhat Šljivak

Izvršni direktor za sport u Fudbalskom savezu BiH Elmir Pilav ponovo je od strane UEFA angažovan kao posmatrač suđenja u utakmici Lige prvaka.

Pilav će u utorak biti posmatrač suđenja u utakmici sezone za minhenski Bayern, a koju bavarski velikan igra protiv austrijskog prvaka RB Salzburga.

Elmir Pilav će u ovom susretu nadgledati suđenje poznatog francuskog sudije Clementa Turpina, te njegovih pomoćnika Nicolasa Danosa i Cyrila Gringorea.

Četvrti sudija u ovom meču bit će Ruddy Buquet, a Francuzi će biti i u VAR sobi. Glavni VAR sudija je Jerome Brisard, a pomoćnik je Willy Delajod.

Pilav je ove sezone bio posmatrač na meču Ajaxa i Sportinga, a prošle sezone ovaj posao je obavljao na utakmicama Ajax - Midtyjlland i Zenit Borussia Dortmund.

Nema dileme da će francuske sudije u ovom meču imati pune ruke posla jer Salzburg neće tako lako prepustiti pobjedu i prolaz dalje bavarskom velikanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je u prvom meču jedva uspio izvući remi (1:1). Njemački šampion ne blista u posljednje vrijeme i sigurno je da će Austrijanci tražiti svoju šansu za prolaz dalje.

Utakmica Bayern - Salzburg igra se u utorak od 21 sat na stadionu Allianz Arena u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.