Bayernova zvijezda u ozbiljnom problemu: Sjedi kod kuće i čeka šta će mu se desiti s karijerom
Foto - Instagram

Još nije dobio dozvolu za trening

Bayernova zvijezda u ozbiljnom problemu: Sjedi kod kuće i čeka šta će mu se desiti s karijerom

M. Šljivak

Ozbiljan zdravstveni problem zadesio je zvijezdu minhenskog Bayerna Alphonsa Daviesa.

Čudesni Kanađanin već je gotovo dva mjeseca van terena nakon što su mu ljekari otkrili probleme sa srcem i zabranjena mu je bilo kakva fizička aktivnost.

Miokarditis mu je otkriven nakon prebolovanog koronavirusa, a da je nastavio s nastupima i da nije bilo reakcije, lako je moglo doći do tragedije na terenu.

Dva mjeseca kasnije Daviesu su i dalje zabranjene bilo kakve aktivnosti. Nije to nikako dobra vijest za 21-godišnjeg fudbalera koji sjedi kod kuće i čeka šta će mu se desiti s karijerom.

Oglasi

U narednom periodu kanadski fudbaler bi trebao obaviti dodatne preglede. Tek tada će se znati hoće li moći početi s laganim treninzima, ali nema dileme da je ovom pauzom dosta izgubio.

Alphonso Davies je eksplodirao po dolasku u Bayern. Postao je jedan od najboljih bočnih fudbalera svijeta i neizostavan član prve postave bavarskog velikana.

Njegova brzina nešto je što se ne viđa često u svijetu fudbala. Brukao je rivale na terenu, a za Bayern je odigrao 107 utakmica i zabio je pet golova.

Saigrači ga ne žele vidjeti na terenu dok ne bude sve čisto

Saigrači Alphonsa Daviesa iz Bayerna ne žele ga vidjeti na terenu dok s njim ne bude sve u najboljem redu.

"Ne može se igrati s takvim stvarima", komentar je Thomasa Muellera na Daviesovo trenutno stanje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne može se to podcijeniti i misliti da će automatski proći za nekoliko dana. Treba mu objasniti da se ne treba zezati."

Zabrinuto djeluje i Manuel Neuer: "Radi se o osjetljivoj i opasnoj stvari. Zbog toga svim sportistima preporučujem da obave detaljne preglede uoči nastavka sportskih aktivnosti poslije pozitivnog testa na koronavirus."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Zdravlje je najbitnije.
5 0
Miskee
Brz oporavak Alfonso!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti