Ne odustaje od toga

Zna se koliko novca gubi Lewandowski zbog raskida ugovora s Huaweijem

Endin Čaušević

Robert Lewandowski ima sponzorske ugovore s nekoliko poznatnih kompanija, a među njima je i Huawei.

Huawei je druga najveća mobilna kompanija na svijetu, te poljski napadač već nekoliko godina ima saradnju s njima od koje je inkasirao popriličnu sumu novca.

Ipak, jučer su se pojavile informacije da je Lewandowski odlučio da raskine saradnju sa ovom kineskom kompanijom i to navodno zbog toga što Kina podržava Vladimira Putina i rat u Ukrajini.

Huawei je demantovao te navode i poručili su da je to lažna vijest, ali čini se da samo pokušavaju naći izgovor za ono što je očito, a to je da je Lewandowski zaista odlučio da s njima prekine svaku saradnju.

Lewandowski će zbog tog poteza ostati bez velike sume novca, ali je jasno da mu pare nisu bitne u tom slučaju i da je najvažnije da postupi kao čovjek.

O svemu se oglasio i njegov predstavnik Max Bielefeld koji je potvrdio da su špekulacije oko raskida saradnje istinite, ali da to još uvijek nije riješeno. Oni su i dalje pod ugovorom, ali radi se na tome da se nađe najbolje rješenje raskida saradnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovaj problem zbog kojeg želi da raskine ugovor je veoma važan za Roberta. On je spreman da se odrekne velike sume novca i zbog toga ne žali. Ugovor je i dalje aktuelan, ali se traži rješenje kako da se to raskine", rekao je Bielefeld.

Njemački mediji objavili su da će Lewandowski zbog raskida sponzorskog ugovora s Huaweijem izgubiti oko pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.