Lewandowski se odrekao silnih miliona: "Podržavate Rusiju? Ne želim imati ništa s vama"

Navodno prekinuo saradnju s Kinezima

Lewandowski se odrekao silnih miliona: "Podržavate Rusiju? Ne želim imati ništa s vama"

Edmir Škorić

Ova vijest najprije je predstavljena kao lažna, no čini se da je poljski reprezentativac uistinu prekinuo svaki vid saradnje sa Huaweijem, drugom najvećom mobilnom kompanijom na svijetu.

Kineska kompanija navodno podržava Rusiju, zbog čega je Robert Lewandowski odlučio da raskine ugovor, čak iako će to značiti gubitak nekoliko miliona eura godišnje.

Britanski Daily Mail izvijestio je da kineski koncern podupire Rusiju u stabilizaciji mreže nakon cyber napada koji su rezultat invazije Vladimira Putina na Ukrajinu. Ruske web stranice su napadnute, između ostalog, od strane hakera koji pripadaju skupini Anonymous.

Huawei je već objavio saopštenje u kojem oštro demantuje izvještaje Daily Maila. "Huawei obavještava da je objava Daily Maila o kompaniji lažna vijest. Informacije koje sadrži su lažne".

No, da li su zaista lažne? Novi sporazum između kineskog brenda i Lewandowskog potpisan je početkom ove godine i trebao je biti na snazi tri godine, a prema informacijama poljskog portala Sportwefakty.pl garantovao je Lewandowskog pet miliona eura po godini.

Igračev agent Tomasz Zawiślak je za spomenuti medij najavio da je obustavljena provedba svih promotivnih usluga prema Huaweiju, a Kinezi su navodno već obaviješteni o odluci Lewe, dok cijeli slučaj obrađuju njegovi advokati.

Poljska je jedna od zemalja koja najviše pomaže Ukrajini nakon ruske invazije, a Lewandowski je na početku samog rata osudio potez Vladimira Putina, te jasno poručio da Rusi ne treba da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poljaci su prvi odbili da igraju s Rusima, budući da su trebali da se sastanu 24. marta u Moskvi u polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru. FIFA i UEFA su potom suspendovale sve ruske reprezentacije i timove, ali se u međuvremenu "peru", pa prema posljednjim medijskim informacijama,, FIFA ipak planira da se duel Poljske i Rusije igra, no u junu, uvjereni da će do tada stvari da se promijene.

Top Komentari

FreedomBH
‘ Samo ‘ 4 godine i sve OK, **** te kakav kreten moras bit’ za tako nesto reci. Bosna nije ni nakon 30 godina OKAY a ako se nastavi ovako kako je nece jos toliko. Dobro je da ima normalni ljudi a Lewa izgleda je jedan takav, a neko poput tebe i jes problem u danasnjem svijetu koji bi prodao sve redom samo da je njegova guzica OK.
2 0
Goran86
Mashina najbolji napadac svih vremena, veliki gospodin prije svega
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti