Legendarni Ševčenko se javio u italijansku emisiju, plakao je govoreći o Ukrajini

Teško mu je zbog svih dešavanja

Legendarni Ševčenko se javio u italijansku emisiju, plakao je govoreći o Ukrajini

Edmir Škorić

Legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko (45) već danima apeluje na pomoć Ukrajini i na prestanak rata u toj zemlji.

Bivši ukrajinski reprezentativac i selektor, jedan od najboljih napadača u povijesti, koji je s dosta uspjeha nosio dresove timova kao što su Dynamo Kijev, Milan i Chelsea, gostovao je u jednoj emisiji na TV-u i u suzama tražio pomoć za Ukrajinu.

Ševčenko je tokom intervjua za jednu emisiju u italijanskom Raiju bio vrlo emotivan i nije mogao obuzdati suze. Selektor Ukrajine od 2016. do 2021. također je govorio o nekolicini članova svoje porodice, koji su odlučili ostati u zemlji.

"Molim vas, otvorite svoje srce mom narodu, ženama, djeci i starcima kojima je potrebna tolika pomoć. Neka osjete ono što sam ja osjetio od vas. Ne mogu gledati šta se događa u mojoj zemlji", poručuje Ševčenko i nastavlja:

"Moja majka, sestra i članovi moje porodice još uvijek su u Ukrajini i svaki dan razgovaram s njima. Bio je njihov izbor da ostanu tamo. Govore mi istinu šta se događa u državi - bombardirani gradovi, ubijena djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da zaustavi vatru, da pronađe diplomatsko rješenje za zaustavljanje rata".

Neki dan u drugom intervjuu za Sky Sports bivši sjajni napadač također je s velikim emocijama govorio o tome što se događa u njegovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jako sam ponosan što sam Ukrajinac. Jako je teško vrijeme za moju zemlju, za moj narod i za moju porodicu koja je ostala u Kijevu, gdje se događaju strašne s tvari. Ovo je jedno od najtežih vremena u povijesti Ukrajine, ali ljudi su ujedinjeni jer žele slobodu, žele da odbrane svoje domove", rekao je Ukrajinac.

Na kraju emisije Ševčenka su pitali je li u ovoj situaciji vidi svjetlo na kraju tunela, a on je na trenutak bio blokiran. Nakon pet sekundi šutnje, odgovorio je: "Ne u ovom trenutku, ali još uvijek vjerujem da je diplomatska ruta način da se ovaj rat okonča ".

Top Komentari

Goran86
Uzi pusku i brani domovinu ovako samo bezze kmecis
4 2
Bezbeli22
Sjedi pi*da u Londonu na minderu i plače za Ukrainom. Ukraina te je iznjedrila-Ukraina te je stvorila, pušku u ruku i idi braniti Ukrainu!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi