Hamilton o Verstappenu

Nove čarke Hamiltona i Verstappena: Vozi kao siledžija; Skoro ga je ubio

Eldar Ganibegović

Britanac Lewis Hamilton prošle je sezone ostao bez titule prvaka svijeta Formule 1.

Hamilton je u posljednjoj utrci nekoliko krugova prije kraja imao sve u svojim rukama i bio je na korak od pobjede, ali na kraju se sve preokrenulo i titula je otišla u ruke Maxa Verstappena.

Tokom sezone koja je bila jedna od najuzbudljivijih u historiji ovog sporta vidjeli smo i nekoliko incidenata između Hamiltona i Verstappena, a sve je možda i počelo u Silverstoneu kada se se desio kontakt između njih dvojice, Verstappen je završio u bolnici, a Hamilton na prvom mjestu.

Jedan član Red Bulla tada je rekao: "Hamilton je skoro ubio našeg vozača, moraju ga izbaciti iz trke", što su kamere i zabilježile.

Ipak, Lewis Hamilton ima drugačije mišljenje.

"Verstappen tokom vožnje ide često preko granice dozvoljenog. Ponaša se kao siledžija. Za njega je to pitanje života ili smrti", rekao je Hamilton i zaključio: 

"Radije će da napravi sudar, nego da dozvoli preticanje. To nije moj stil. Pokušavam samo da ih pobedim na stazi, ali da nikoga ne ugrozim."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.