Ne postoji čovjek na svijetu koji bi Vladimiru Putinu napravio ono što je Lewis Hamilton
Foto - Screenshot

Tri godine kasnije se drhtavim glasom izvinjavao

Ne postoji čovjek na svijetu koji bi Vladimiru Putinu napravio ono što je Lewis Hamilton

M. Šljivak

Jedan od najboljih vozača Formule 1 Lewis Hamilton 2015. godine je napravio potez na koji bi se rijetko ko usudio.

Britanac je pobijedio na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju, a nagradu za trijumf dodijelio mu je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Njegov susret s Putinom ostat će zauvijek upamćen kao jedan od najčudnijih koji se desio na proslavi pobjede u takmičenju Formule 1.

Hamilton je šampanjcem kojeg je dobio poprskao i ruskog predsjednika koji je želio da odjuri što prije s bine.

On se ovog detalja prisjetio gostujući u emisiji Jimmyja Kimmela i iznio je neke zaista jezive podatke.

"Čudno je to što su mi rekli da je to zapravo bio njegov dvojnik. Imali su toliko osiguranja, a došli su s tim torbama s veoma ozbiljnim prtljagom unutra", istakao je Hamilton i na pitanje Kimmela da li zaista vjeruje da je na bini bio Putinov dvojnik je odgovorio:

Oglasi

"Nemam pojma. Znam samo da nisam želio da ga poprskam. Gledao sam filmove i znam za šta su sve Rusi sposobni", našalio se Hamilton.

Tri godine kasnije Putin se našao s Hamiltonom oči u oči. Britanac je obećao da će biti oprezniji.

"Ove godine neće biti prskanja. Prošli put to nisam bio ja, već neko drugi", pravdao se Hamilton i zatim je ispunio obećanje na bini.

Utrka za VN Rusije izbačena iz kalendara Formule 1

Rukovodstvo Formule 1 odlučilo je da izbaci Veliku nagradu Rusije iz kalendara za ovu godinu.

Trka na stazi u Sočiju trebalo je da se održi 25. septembra, ali je F1 odlučila da je otkaže zbog vojnog napada Rusije na Ukrajinu.

"F1 putuje širom svijeta s vizijom ujedinjena svih ljudi i nacija. Tužni smo i šokirani dešavanjima u Ukrajini i nadamo se mirnom rješenju aktuelne situacije. FIA i F1 odlučili su da je nemoguće održati trku za VN Rusije u ovakvim okolnostima", saopšteno je.

Brojni vozači Formule 1 uputili su riječi podrške ukrajinskom narodu i tražili su da se utrka ne održi.

Na kraju je rukovodstvo Formule 1 donijela odluku da Rusije neće biti u kalendaru za 2022. godinu, a vidjet ćemo šta će biti u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi