Verstappen danas potpisao ugovor koji se rijetko viđa u Formuli 1

Ostaje vjeran Red Bullu

Verstappen danas potpisao ugovor koji se rijetko viđa u Formuli 1

E. Čaušević

Nova sezona Formule 1 uskoro počinje, a ekipe se punom parom spremaju za nove izazove.

U novoj sezoni titulu prvaka svijeta branit će Max Verstappen koji je u prošloj sezoni u posljednjoj utrci uspio da pobijedi Lewisa Hamiltona i skine ga s trona.

Verstappenu je ovo bila prva titula prvaka Formule 1, te je ovaj trofej ponovo vratio u Red Bullu nakon nekoliko "sušnih" godina.

Nizozemac je već godinama glavna karika u Red Bullu, a i ovaj tim je sve nade položio u njega što im se na kraju i isplatilo.

Verstappen nema namjeru da napušta ovaj tim što je danas i dokazao jer je s njima produžio ugovor čak do kraja 2028. godine što je Red Bull ozvaničio na svojoj stranici.

U Formuli 1 se dugo nije vidjelo da jedan vozač potpiše baš takav višegodišnji ugovor, te obično dobiju saradnju na dvije ili maksimalno tri godine. No, ovo još jednom potvrđuje kakav odnos imaju Verstappen i Red Bull.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi