Foto - EPA

Nevjerovatno šta je napravio

Veliki skandal oko penala za Inter: Ovaj čovjek je slagao čitav svijet

Midhat Šljivak

Torino i Inter prethodnog su vikenda odigrali meč Serije A koji je završen rezultatom 1:1, ali je ovaj meč donio dosta kontroverzi.

Pri rezultatu 1:0 za Torino sudija Marco Guida propustio je dosuditi čist penal za domaći tim i to nakon što je Andrea Ranocchija srušio Andreu Belottija u šansi za gol.

Nakon utakmice u Torinu su bili veoma bijesni na sudije ovog meča, ali nakon svega se ispostavilo da je krivac za sve Davide Massa, koji je sjedio u VAR sobi.

Italijanski mediji tvrde da je Massa saopštio Guidi da nema potrebe gledati snimak i da je Ranocchia dotakao loptu prije nego što je udario Belottija po nozi.

To nije imalo nikakve veze s istinom. Jasno se vidi da Ranocchia udara po nozi napadača domaćeg tima, pa je Torino oštećen za čist penal, a vjerovatno i za pobjedu.

Inter je uspio da izjednači na kraju i to u 93. minuti meča kada je za 1:1 zabio Alexis Sanchez.

Za sudije koje su pomogle Interu stigla kazna kakvu nisu mogli ni sanjati

Massa i Guida su među najboljim sudijama Serije A i redovno sude derbije pa je njihova odluka izazvala ogromne kritike.

Stigle su i prve informacije o kaznama Guidi i Massi koje čeka dugo hlađenje te je nepoznato kada će ponovo biti delegirani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema informacijama Gazzette dello Sport Guida i Massa sigurno neće biti delegirani u naredne tri ili četiri kola.

Glavni delegat sudijske organizacije Gianluca Rocchi je odlučio dvojicu svojih ljudi od povjerenje poslati na mjesec dana hlađenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.