Svi se hvataju za glavu: Sudija ponudio očajan izgovor za nedosuđeni penal protiv Intera
Foto - Screenshot

Marco Guida uvjeren da nije bio penal

Svi se hvataju za glavu: Sudija ponudio očajan izgovor za nedosuđeni penal protiv Intera

M. Šljivak

Dosta buke u italijanskim medijima izazvalo je suđenje Marca Guide u utakmici Torina i Intera.

Aktuelni prvak Italije spasio se poraza u 93. minuti pogotkom Alexisa Sancheza, no mnogi su uvjereni da je Torino žestoko oštećen u prvom poluvremenu kada sudija Marco Guida, po mnogima, nije dosudio čist penal za domaći tim.

Andrea Ranocchia je udario Andreu Belottija i srušio ga je dok se napadač Torina pripremao za šutira na gol. Izmakao mu je nogu, ali za sudiju Guidu i VAR sobu to nije bio penal.

U Torinu u naravno bijesni zbog ovakve odluke, a sportski direktor ovog kluba Davide Vagnati je u razgovoru za DAZN prenio objašnjenje koje mu je dao sudija Guida.

"Ako me niko nije pozvao iz VAR sobe da pogledam snimak, očigledno da am donio pravu odluku", riječi su sudije Guide.

Vaganti naravno ne dijeli njegovo mišljenje.

"Uvijek imam veliko poštovanje pred sudijama, ali očigledno je da su pogriješili. Ne jednom, nego su dvije očigledne greške. Prvo sudija na terenu nije pokazao na penal, a zatim ni VAR nije reagovao".

"Iskreno ne mogu da razmijem odluke. Davide Massa (VAR soba) je internacionalni sudija i nemoguće je da nije vidio prekršaj. Ako postoji penal i onda ga svirajte".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnji sudija Luca Marelli ističe da je ovo čista greška i da nema nikakvog opravdanja zašto VAR nije reagovao.

Na kraju je Inter iskoristio činjenicu da Torino nije imao dva gola prednosti i u nadoknadi meča je došao do velikog boda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Da je Juventusu ovako nesto bilo, sad bi onaj levat materazi i kompanija kenjala satima po komentarima.
3 0
Juventini
Bas tako Babuka1
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi