Foto - EPA

Plavci prošli dalje

Lille nije mogao do čuda protiv prvaka Evrope: Chelsea iskoristio šanse i pobijedio

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Evrope Chelsea plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je večeras slavio na gostovanju kod Lillea (1:2).

Plavci su u Francusku stigli s prednošću od 2:0 iz prve utakmice, ali s brojnim problemima van terena o kojima su sasvim sigurno mislili. Ipak, uspjeli su da odbrane prednost i prođu dalje.

Nije prvo poluvrijeme ovog meča ponudilo previše velikih šansi, ali su postignuta dva pogotka.

Lille je u 38. minuti stiže do vodstva. Jorginho je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Davide Massa pokazuje na bijelu tačku. Burak Yilmaz zabija za 1:0.

Ipak, u nadoknadi prvog dijela Chelsea dolazi do poravnanja. Iz prvog šuta u okvir gola Christian Pulisic zabija za 1:1.

Francuski prvak je napadao i u nastavku. Pokušavali su domaći na sve načine da odvedu utakmicu u neizvjesnost, ali gosti iz Londona su sjajno igrali u defanzivi.

Imao je Lille nekoliko dobrih pokušaja. Pogodili su i okvir gola u 63. minuti, tražili su način da zakuhaju ovaj meč, no nisu uspjeli. Snove im je zapečatio Cezar Azpilicueta u 71. minuti kada je zabio za 2:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

Chelsea tako ide među osam najboljih ekipa Evrope i vidjet ćemo ko će im biti protivnik u ovoj fazi takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Lille - Chelsea 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti