Hoće li se odigrati utakmica Lille - Chelsea? UEFA se oglasila
Optužen da je blizak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

Malo radosti za Plavce

Hoće li se odigrati utakmica Lille - Chelsea? UEFA se oglasila

Edmir Škorić
Teme:

Zbog uvedenih sankcija vlasniku Chelseaja Romanu Abramoviču, došlo je pod znak pitanja i odigravanje uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka u Lilleu.

Chelsea je s 2:0 slavio kod kuće i sutra navečer na programu je drugi meč, ali je bilo upitno njegovo odigravanje nakon sankcija koje su uvodene ruskom tajkunu.

Sankcije od strane Evropske unije ne samo da su dovele Abramoviča u jednu jako lošu situaciju, nego bi velike posljedice mogao imati i aktuelni nogometni prvak Evrope.

Ipak, UEFA je u utorak navečer objavila da će se meč u Lilleu odigrati unatoč sankcijama, ali je malo vjerovatno da će Chelsea dobiti 1,8 miliona eura ukoliko prođe u četvrtfinale. Britanska vlada zamrznut će taj iznos koji pripada Plavcima u slučaju prolaza dalje.

Utakmica između Lillea i Chelseaja odigrat će se sutra na stadionu Stade Pierre-Mauroy s početkom u 21 sat po srednjoevropskom računanju vremena. Chelsea je dobio posebno izuzeće za nastupanje unatoč sankcijama Abramoviču. Plavci će moći da igraju utakmice i u okviru domaćih takmičenja, ali i evropskih, no sankcije usmjerene prema njihovom vlasniku svakako će ostaviti velikog traga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klubu je zabranjeno potpisivanje novih igrača, ugovora sa aktuelnim igračima, nema pravo na prodaju ulaznica za svoje utakmice, a zatvorene su i radnje na Stamford Bridgeu.

Što se Abramoviča tiče, on radi na prodaji Chelseaja i već ima oko 20 ponuda iz različitih dijelova svijeta, a on lično otputovao je u Izrael, gdje može da bude miran i izvan zemalja u kojima su mu na snazi uvedene sankcije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Šta je sa Izraelskim klubovima,godinama židovi vrše agresiju na Palestinu i nikom ništa.....
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti