Loše vijesti za navijače: Kraj za Chelsea u Ligi prvaka?
Foto - EPA

Meč pod velikim upitnikom

Loše vijesti za navijače: Kraj za Chelsea u Ligi prvaka?

Midhat Šljivak
Teme:

Aktuelni prvak Evrope Chelsea nalazi se u ogromnom problemu zbog sankcija za vlasnika kluba Romana Abramovicha.

Ruski tajkun još uvijek je vlasnik londonskih Plavaca. Stavio je klub na prodaju, ali njegovo funkcionisanje izuzetno je teško zbog brojnih sankcija i zatvorenih računa.

Abramovich je pod sankcijama Evropske unije i to dodatno otežava klubu. Sutrašnji meč Lige praka protiv Lillea je, tvrdi L'Equipe, pod velikim upitnikom zbog novih sankcija ruskom milijarderu.

Navodno je zbog svih sankcija Evropske unije duel osmine finala Lige prvaka doveden u pitanje, a to bi značilo i ispadanje Plavaca iz najelitnijeg evropskog takmičenja.

U slučaju da im se zabrani nastup UEFA bi vjerovatno registrovala utakmicu s 3:0 u korist Lillea, te bi Plavci ostali bez plasmana u četvrtfinale. Ipak, iz UEFA su stigla obećanja da će  meč biti odigran, no morat ćemo sačekati sutrašnji dan kako bismo vidjeli šta će se desiti.

Oglasi

Chelsea je u zaista teškoj situaciji i pitanje je šta će s klubom sve desiti dok se ne nađe novi kupac.

Kakva bojazan vlada u Chelseaju najbolje pokazuje izjava Thomasa Tuchela

Chelsea prolazi kroz ogroman period neizvjesnosti i upitano je šta će biti s londonskim klubom u narednim danima.

Nakon niza sankcija Roman Abramovich je uspio dobiti zeleno svjetlo za prodaju Chelseaja, a dok se ne pojavi novi vlasnik Plavci će morati da se snalaze kako znaju i umiju.

I dok još uvijek čeka potencijalni kupac Chelsea se nalazi pod ogromnim sankcijama jer je onemogućena prodaja karti, proizvoda s klupskim obilježjima te bilo kakva vrsta transfera ili produženje ugovora.

Jedna od najčudnijih sankcija se odnosi na ograničen budžet za organizaciju odlaska na gostovanje. Maksimalni iznos kojeg mogu potrošiti iznosi 20.000 funti.

Oglasi

Uobičajni odlazak na gostovanje u Premiershipu košta oko 30.000 funti, a Chelsea sredinom sedmice treba putovati na gostovanje Lilleu u Ligi prvaka.

Chelsea je u nedjelju uspio pobijediti Newcastle s 1:0, a poslije utakmice o stanju u londonskom klubu je govorio menadžer Thomas Tuchel.

"Moja posljednja informacija je da imamo avion i da možemo otići i vratiti se avionom. Ako ne onda ćemo vozom, ako ne onda autobusom, a ne bude moglo i busem onda ću ja sjesti u kombi i voziti", rekao je Tuchel.

"Iskreno uradit ću to ako bude trebalo. Zapamtite moje riječi. Ja ću to uraditi i voziti."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da ste me pitali prije 20 ili 30 godina da šta trebam uraditi da vodim meč Lige prvaka samo bih rekao gdje trebam biti i kada."

"Zašto bi se to promijenilo? Bit ću tamo i bit ćemo tamo. Svakako traju razgovori oko organizacije, ali to na mene ne utiče."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Kao sto rekoh ima dvije sedmice ide polako...ruski plasticni kikiriki klub pa pa
3 4
Kiss
Otišlo sve u p.m,nigdje veze da ne igraju možda su Rusi bolji od amerikanaca,a definitivno jesu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi