Foto - EPA

Coutinho i Nunez opcije

Žestoke pripreme Arsenala za narednu sezonu: Stižu dva zvučna imena

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal u narednoj sezoni će ofanzivno biti još jači.

Prema navodima engleskih medija, Topnici su zainteresovani za dovođenje napadača Benfice Darwina Nuneza, te brazilskog fudbalera Philippea Coutinha.

Nunez igra fenomenalan fudbal u Benfici. Ovaj 22-godišnjak je zabio 26 golova u 33 nastupa ove sezone i privukao je veliku pažnju na sebe.

Arsenal nema ništa protiv da isplati 80 miliona eura koliko portugalski velikan traži za ovog fudbalera i Nunez bi lako mogao zaigrati na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, londonski tim zainteresovan je i za dovođenje Philippea Coutinha. Brazilac je trenutno na posudbi iz Barcelone u Aston Villi, ali na Camp Nou se nema namjeru vraćati.

Coutinho u Premiershipu igra kao preporođen. Spreman je da se potpuno vrati u engleski fudbal i Arsenal je za njega sasvim izgledna opcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.