Čuveni Profesor još je u nevjerici iako su prošle četiri godine: "Kao da se skidam s droge"
Foto - EPA

Arsene Wenger o trenerskom poslu

Čuveni Profesor još je u nevjerici iako su prošle četiri godine: "Kao da se skidam s droge"

M. Šljivak

Legendarni francuski trener Arsene Wenger (72) okončao je karijeru 2018. godine.

Nakon 22 godine na klupi londonskog Arsenala čuveni Profesor je odlučio otići, ali iako su ga povezivali s raznim poslovima, on se na trenersku klupu nije vratio.

Trenutno je legendarni stručnjak zaposlen u FIFA-i. Radi na dodatnom razvoju fudbala, no priznaje kako mu posao trenera itekako nedostaje.

"Proveo sam 40 sezona pored linije i da sam slušao svoj osjećaj, još uvijek bih to radio", rekao je Wenger za beIN Sports i nastavlja priču:

"Mogu ponuditi još dosta toga na neki drugi način. Zaista mi nedostaje posao. Nedostaje mi ta napetost. Osjećam se kao čovjek koji se skida s droge".

Oglasi

"Zadovoljan sam što mogu pomoći fudbalu širom svijeta na neki drugi način. To je više intelektualni poslao, nema pritiska i imam jako dobre ideje".

Wenger tvrdi da je fudbal trenutno na izuzetnoj razini širom svijeta.

"Fudbal se razvija jako dobro širom svijet. Analizirali smo preko 50 posto država i sve one imaju dva ili više takmičenja za mlađe kategorije. Zbog toga sam predložio da imamo U17 prvenstvo svijeta svake godine, kako se ne bi preskakale generacije i da svaka generacija može igrati".

"U ostatku svijeta se još može dosta uraditi na razvoju. Evropa je gotovo perfektna i time smo zaslijepljeni", istakao je Wenger.

Čuveni trener tokom karijere je vodio više od 1700 utakmica, a pored Arsenala radio je u Nici, Monacu i japanskoj Nagoyi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Najveci ublehas i jos ga neko smatra strucnjakom
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi