Šansa koju ne žele propustiti

Dybala pravi transfer kojem se niko nije nadao, neće ostati u Italiji

Paulo Dybala će uskoro napustiti Juventus.

Dybali ističe ugovor i on će postati slobodan, te tako napustiti Staru damu.

U Juventus je stigao iz Palerma 2015. godine, a špekulisalo se da će preći u ljutog rivala Intera, no to se neće desiti.

Naime, mediji iz Španije prenose da je Dybala najbliži Atletico Madridu.

"Želi raditi sa Simeoneom. Atletico neće propustiti priliku da dovede takvog igrača bez odštete", piše Mundo Deportivo.

Dybala je ove sezone postigao 13 golova i pružio šest asistencija u 29 nastupa u svim takmičenjima. Smatra se jednim od ključnih igrača Stare dame, ali sada je već jasno da odlazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da je Dybala već nekoliko sezona povrijeđen obično na proljeće kada se igraju mečevi nokaut faze Lige prvaka te ga nema u ključnim momentima sezona pa i ne čudi zašto u Juventusu ne žele da mu daju onoliko novca koliko on traži.

U 281 utakmici za Juventus postigao je 112 golova te osvojio 12 trofeja uključujući pet Scudetta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.