Griezmann konačno uspio da usreći Barcelonu

Atletico će otkupiti njegov ugovor

Griezmann konačno uspio da usreći Barcelonu

Endin Čaušević

Barcelona je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka sve iznenadila kada je pustila Antoinea Griezmanna da se vrati u Atletico Madrid.

Griezmann je u katalonski klub došao na ljeto 2019. godine za čak 120 miliona eura, ali se pokazao kao još jedan promašaj Josepa Bartomeua.

Nakon dvije sezone postalo je jasno da se Griezmann baš ne uklapa u igru Barcelone, a čelnici kluba su sve iznenadili kada su potvrdili da je Francuz otišao na posudbu u Atletico Madrid.

Barcelona i Atletico su dogovorili posudbu na dvije godine, ali sa posebnim uslovima. Atletico nakon godinu dana može odustati od posudbe nakon čega bi se Griezmann vratio u katalonski klub, ali ukoliko ga zadrže stvari se mijenjaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji su objavili da su čelnici Atletica već odlučili da će Griezmann ostati i naredne sezone u ovom klubu, ali će onda biti obavezni da otkupe njegov ugovor od Barcelone.

To znači da će katalonski klub na ljeto 2023. godine inkasirati 40 miliona eura što je odličan iznos s obzirom na krizu u kojoj se nalazi Barcelona od početka pandemije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi