Naredni protivnik Zmajeva indirektno proziva Allegrija: Hoće li mu biti ispunjena želja?

Mladi fudbaler Juventusa

Naredni protivnik Zmajeva indirektno proziva Allegrija: Hoće li mu biti ispunjena želja?

E. Ganibegović

Italija je još uvijek potresena ispadanjem od Sjeverne Makedonije u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Bit će to drugi put u nizu da će Italija Mundijal gledati samo preko TV-a, a to je na Apeninima pokrenulo mnoga pitanja, pa i koliko se šanse daje mladim igračima u Seriji A.

Nicolo Fagioli, mladi fudbaler Juventusa na posudbi u Cremoneseu, dobio je to pitanje na jednoj press konferenciji u toku okupljanja mlade reprezentacije Italije.

"Vidim da u Španiji, možda ne toliko u Engleskoj, ali i u Njemačkoj i Francuskoj, igra više mladih nego u Italiji", rekao je Fagioli i dodao:

"Mogu reći da kada je u pitanju Italija, mladi igrač može dobiti priliku, pogriješiti u jednoj ili dvije utakmice, kritikuju ga, ljudi kažu da nije spreman i onda ga šalju po iskustvo na nižoj razini, pa je treneru teško dosljedno birati nekoga."

"Možemo to osjetiti i vidjeti da se to događa, da talijanski klubovi ne polažu vjeru u mlade igrače. Nadamo se da će se stvari s vremenom promijeniti", zaključuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fagioli se smatra jednim od najboljih talenata koji su izašli iz Juventusove omladinske akademije, no ipak je dobio samo jedan nastup u Serie A na 20 minuta protiv Crotonea u februaru 2021. godine.

Podsjetimo, 29. marta će zajedno s reprezentacijom Italije u Trstu dočekati U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi