Uskoro i službeno

Noćna bomba s Ostrva: Salah rekao ''da'', slijedi potpis vrijedan 600.000 eura sedmično

Admin Čaušević

Mohamed Salah je odlučio gdje će nastaviti karijeru. 

O Salahu i razlazu s Liverpoolom se dosta pisalo proteklih sedmica, a mnogi su vidjeli Egipćanina kako odlazi s Anfield Roada.

Sjajani ofanzivac je u dresu Redsa doživio svjetsku slavu i postao jedan od najboljih igrača svijeta, a tu namjerava i ostati.

Mirror je u noći sa subote na nedjelju plasirao vijest da je Salah rekao ''da'' novoj ponudi Liverpoola i da će i dalje nositi dres slavnog engleskog kluba.

Salah će prema novom ugovoru zarađivati 600.000 eura sedmično te će od njega u Premiershipu plaćeniji biti samo Cristiano Ronaldo.

Radi se o trogodišnjem ugovoru s opcijom produženja za još jednu sezonu što znači da ovaj 29-godišnjak namjerava zavšiti karijeru kao fudbaler Liverpoola.

Bivši fudbaler Rome je ove sezone bio fantastičan sa 28 golova na 37 utakmica, a prema dosadašnjem ugovoru zarađuje 200.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom na kvalitet i igre kakve prikazuje nije i čudo zašto je Salah tražio mnogo više od trenutne plate pa su u Liverpoolu odlučili i da udovolje njegovim zahtjevima.

Sa Salahom na čelu Redsi su proteklih sezona osvojili Ligu prvaka i Premiership, a do kraja ove takmičarske godine mogu još do tri trofeja nakon što su ranije osvojili Liga kup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.