Postio svaki ramazan, trenirao i igrao utakmice, pa objasnio šta mu je bilo najteže da izdrži

Toure dao objašnjenje

Postio svaki ramazan, trenirao i igrao utakmice, pa objasnio šta mu je bilo najteže da izdrži

Endin Čaušević

Kolo Toure je bio jedan od ljubimaca navijača Arsenala jer je na svakoj utakmici davao svoj maksimum čime je zaradio veliko poštovanje fudbalske javnosti.

Toure je u Arsenal stigao na probu počekom 2002. godine i već na prvom treningu je pokazao da će dati sve od sebe da ostane u Londonu. Od prvog dana je ostavljao maksimum na terenu zbog čega je zaradio ogromno poštovanje saigrača i navijača.

Nekadašnji defanzivac je za Arsenal debitovao 2002. godine i u ovom klubu je provao sedam sezona. Nakon toga otišao je u Manchester City za 20 miliona eura, te je na Etihadu igrao četiri godine.

Toure je odigrao još tri sezone za Liverpool dok se ovaj klub vraćao ka vrhu engleskog i evropskog fudbala. Karijeru je završio prije pet godina nakon što je jednu sezonu proveo u Celticu.

Pored fudbala Toure ne krije da mu je vjera na prvom mjestu. Toure je itekako posvećen islamu i trudi se da bude što bolji vjernik i čovjek, te je i tokom ramazana dokazao da mu je vjera na prvom mjestu jer je postio cijeli mjesec bez obzira na treninge i utakmice.

Oglasi

Sveti mjesec ramazan počinje sutra, te će biti sigurno veliki broj sportista koji su muslimani i postit će ovaj mjesec bez obzira na utakmice i treninge koji im stvaraju ogroman napor.

O tome kako je postiti tokom mjeseca ramazana i uporedo trenirati i igrati utakmice govorio je upravo Toure prije nekoliko dana.

"Saigrači i treneri su razumjeli sve to i nisam nikada oko toga imao nekih problema. Najvažnije je tokom ramazana da poštujete ljude koji su vam dali taj posao. Trebate biti maksimalno disciplinovani i fokusirani na trenizima da ne pokažete neke slabosti. Uvijek trebate dati 100% kako ne bi vidjeli da postite i da vam nešto nedostaje dok trenirate ili igrate utakmicu", govori Toure i nastavlja.

"Najteže jednom fudbaleru tokom mjeseca ramazana kada posti jeste što ne može da pije vodu. Pod velikim ste naporom i trošite se, a ne smijete da pijete vodu i naravno ništa da jedete. Ključ je da ostali ne vide da možda imate nekih problema i to shvate kao slabost. Postio sam bez obzira na utakmice i treninge i uvijek davao 100% od sebe. Disciplina je ključ svega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Toure je trenutno član stručnog štaba Brendana Rodgersa u Leicesteru, a novinari su ga to pitanje pitali zbog igrača ovog tima Wesleyja Fofane koji također posti tokom ramazana, te često na utakmicama prekine post kada se malo napije vode ili pojede nekoliko zalogaja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi