Bio je najbolji strijelac Eura, osvojio je dramatično finale Lige prvaka, sada je neprepoznatljiv

Godine učinile svoje

Bio je najbolji strijelac Eura, osvojio je dramatično finale Lige prvaka, sada je neprepoznatljiv

Admin Čaušević

Finale Lige prvaka igrano u Istanbulu 2005. godine je najdramatičnije u historiji najelitnijeg klupskog takmičenja.

Milan je na poluvremenu vodio 3:0, Liverpool je odigrao fenomenalno drugo poluvrijeme te je uspio izjednačiti. Na kraju su slavili Redsi boljim izvođenjem penala.

Tada je napad Liverpoola s brojem 5 na leđima predvodio Milan Baroš, u to vrijeme sjajni napadač kojem je najavljivana velika karijera.

Bio je najbolji strijelac Eura, osvojio je dramatično finale Lige prvaka, sada je neprepoznatljiv

Čeh je na Anifeld stigao 2001. godine kada je plaćen 7 miliona eura Baniku iz Ostrave. U prvih nekoliko sezona nije briljirao.

U sezoni Europsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine je zabio samo dva gola, ali je na kontinentalnom turniru zablistao te je sa pet golova ponio titulu najboljeg strijelca.

Oglasi

Bila je to zaista sjajna generacija češke predvođena Pavelom Nedvedom, Petrom Cechom. Janom kolerom i Tomasom Rosickyim. Nesretno su ispali u polufinalu od Grčke.

Godinu kasnije doživio je najljepši trenutak u karijeri osvajanjem Lige prvaka, ali već nekoliko sedmica poslije "Istanbulskog čuda" morao je pakovati kofere.

Rafa Benitez je zanačajno promijenio napadački dio tima, stigli su Fernando morientes i Peter Crouch pa je Baroš morao otići. Potpisao je za Aston Villu.

Poslije toga odlazi u Lyon. U Francuskoj je osvojio niz trofeja, a jedno vrijeme je bio i na posudbi u Porsmouthu s kojim je u zrak digao FA Cup.

Oglasi

No description available.

Naredna stanica u karijeri mu je bio Galatasaray gdje igrao čak pet sezona. Uspio je osvojiti prvenstvo Turske dok je bio najbolji strijelac 2009. godine sa 20 golova u 31 utakmici.

Popularni "Maradona iz Ostrave" se od reprezentacije Češke oprostio 2012. godine nakon 41 gola u 93. utakmice. Uradio je to nakon Evropskog prvenstva poslije čega je i nestao sa scene kada je u pitanju vrhunski fudbal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednim godinama promijenio je niz klubova u Češkoj, a interesatno da je ovaj 40-godišnjak i dalje aktivan. Trenutno je član šestoligaša ekipe Vigantice.

Svakako su i godine učinile svoje pa je sada mnogim ljubiteljima fudbala koji ga pamte po odličnoj igri s obje noge praktično neprepoznatljiv.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Ne znam, ali sada je laf kakav je bio! Tako da su godine ucinile svoje, ali na bolje!
4 0
ElvirBolic
E moj "novinaru". Morientes i Liverpool?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi