Juve poražen u derbiju

Allegri je sinoć grmio na suca, sada je otkriveno šta mu je rekao

Eldar Ganibegović

Juventus je sinoć poražen od Intera u 31. kolu italijanske Serije A s minimalnih 0:1.

Sve je riješeno u završninci prvog poluvremena, a gledali smo apsolutno ludilo na Allianz stadionu.

Nakon što je Alvaro Morata nagazio Dumfriesa sudija Irrati pokazuje na bijelu tačku. Wojciech Szczesny brani udarac Hakan Calhanoglua, lopta nakon odbitka završava u mreži Juventusa, poništen je gol, VAR je gledao situaciju i svi su mislili da se gleda da li je gol ipsravan ili ne, no onda je VAR vidio da je Matthijs de Ligt ranije ušao u kazneni prostor i penal je ponovljen.

Drugi put Calhanoglu nije pogriješio. Postigao je pogodak za 0:1 koji je na kraju donio i sva tri boda aktuelnom prvaku Italije.

Igrači i osoblje Juventusa bili su razumljivo apsolutno bijesni. Kamere su prikazale trenera domaćina Massimiliana Allegrija koji je u bijesu bacio jaknu i vrištao na četvrtog suca.

Italijanski mediji sada su otkrili i šta je Allegri rekao u bijesu.

"Ovo nije penal, o čemu ti kojeg đavola govoriš", grmio je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon utakmice je ipak bio mnogo smireniji trener Juventusa, pa je rekao:

"Sada možemo reći da smo izašli iz utrke za naslov. Moramo pokušati osvojiti što više bodova kako bismo zadržali četvrto mjesto i pripremili se za sljedeću sezonu s ambicijom da osvojimo prvenstvo. Za mene Inter ostaje favorit. Pogledajte samo njihov raspored koji je lakši od rasporeda Napolija i Milana."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.