Edin Džeko se oglasio na Instagramu nakon nevjerovatnog meča u Torinu: "Kakva utakmica..."

Inter osvojio velika tri boda

Edin Džeko se oglasio na Instagramu nakon nevjerovatnog meča u Torinu: "Kakva utakmica..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su u velikom derbiju u gostima pobijedili Juventus s minimalnih 1:0.

U Torinu smo sinoć gledali zaista nevjerovatnu utakmicu prepunu uzbuđenja, a na kraju je tri boda upisao Inter koji se uspio ponovo vratiti u sami vrh i zadržati priključak za Milanom i Napolijem.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Hakan Calhanoglu iz ponovljenog penala uspio da zatrese mrežu Juventusa za velika tri boda Intera.

U drugom poluvremenu igralo se skoro samo na Interovoj polovini, ali Juventus nije uspio da dođe do izjednačenja iako su igrači ovog tima imali nekoliko ogromnih prilika.

Inter je uspio da izdrži i sačuva svoju mrežu u derbiju Italije, te osvoji tri boda koja će itekako značiti Simoneu Inzaghiju i njegovim fudbalerima.

Nakon utakmice na Instagramu se oglasio i bh. napadač Edin Džeko koji je sinoć na terenu proveo 90 minuta, te ga je u sudijskon nadoknadi zamijenio Gosens.

"Kakva utakmica i kakva pobjeda! Velika tri boda. Sjajna ekipa, sada trebamo nastaviti ovako", napisao je Džeko uz nekoliko fotografija sa sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je prvi na tabeli sa 66 bodova koliko ima i Napoli, dok je Inter treći sa 63 boda, ali i utakmicom manje u odnosu na Napolitance. Juventus je ostao četvrti i na kontu ima 59 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Bilo je najmanje fudbala
8 1
emanuelmacron
za Dzeku sam ,ali ovo je sramota i tesko za gledat, treba im oduzet tri boda za dobrobit fudbala
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi