Ozbiljan udarac

Liga prvaka tako daleko, a tako blizu: Posrnuli velikan vraćen na početne postavke

Admin Čaušević

Posljednji susret 30. kola Premiershipa igran je na Selhurt Parku.

U malom londonskom derbiju Crystal Palace je dočekao Arsenal te mu nanio težak poraz sa ubjedljivih 3:0.

Popularni Orlovi su sjajno otvorili meč te su nakon uvodnih pola sata imali dva gola prednosti što je na kraju i bilo ključno za konačan ishod.

Domaći su golove postigli u rasponu od osam minuta. Prvo je u 16. pogodio Mateta, da bi u 24. minuti poslije lijepe završnice strijelac bio Ayew. Njegov gol pogledajte ovdje.

U drugom poluvremenu još jedna lopta u mreži Topnika. Nakon niza promašaja gostiju u 74. minuti Zaha je uspješno pretvorio penal u gol.

Do kraja meča Arsenala je mogao doći do utješnog gola. Od nekoliko odličnih šansi izdvaja se ona Nketiaha koji je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj poraz je ozbiljan udarac za posrnulog velikana iz sjevernog Londona u borbi za Ligu prvaka. Topnici su sada peti, ali imaju isti broj bodova kao Tottenham na 4. mjestu.

Istina Arsenal ima i susret manje u odnosu na najvećeg rivala, međutim sa dva poraza u posljednja tri meča njihova prednost na četvrtom mjestu se naglo istopila i sada je situacija značajano komplikovanija za plamsan u elitno takmičenje gdje ih nema već nekoliko sezona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.