Poslije kiše dođe sunce: Konačno malo lijepih vijesti za navijače Chelseaja

Bilo je i vrijeme

Poslije kiše dođe sunce: Konačno malo lijepih vijesti za navijače Chelseaja

E. Ganibegović

Chelsea na terenu igra dobru sezonu, ali van njega je užas.

Aktuelni prvak Evrope i svijeta trenutno je zamrznuta imovina ruskog oligarha Romana Abramovicha i djelovanje mu je itekako ograničeno.

Ne može da radi bilo šta što će donositi finansijsku korist vlasniku kluba, prodavati, dovoditi ili produžavati ugovore s igračima, fan shopovi su zatvoreni, a čak se ne smiju prodavati ni pojedinačne karte za domaće utakmice.

Na Stamford Bridge mogu samo oni koji su kupili sezonske karte.

Nakon svega, dolazi malo radosti za navijače Chelseaja. Naime, moći će podržati svoje pulene. Glasnogovornik FA-a rekao je da u obje utakmice polufinala FA Cupa očekuje rasporedane stadione.

"Ovo uključuje ulaznice za navijače Chelseaja za njihov meč protiv Crystal Palacea. Radimo s vladom na metodi da to postignemo uz poštovanje sankcija koje su trenutno na snazi protiv Chelseaja", podvukao je.

Oglasi

Susret Chelseaja i Crystal Palace trebao bi da se odigra sredinom aprila, a drugo polufinale igrat će Manchester City i Liverpool.

Navijači Cityja i Liverpoola ne žele na Wembley

utakmica je planirana da se odigra 16. aprila, a taj i dan poslije neće biti direktnih vozova za London zbog radova na željeznici što je stvorilo veliki problem navijačima obje ekipe.

"FA će blisko sarađivati s Liverpoolom i Manchester Cityjem oko svih dogovora za utakmice, uključujući putovanja navijača za nadolazeće polufinale na stadionu Wembley, a daljnji detalji će biti objavljeni u dogledno vrijeme", stoji u saopštenju FA-ja i navodi se:

"Također, nastavljamo sarađivati s Network Railom i National Expressom kako bismo pronašli rješenje kako bi navijači obje ekipe mogli putovati do i od utakmice uz što je moguće manje ometanja."

Kevin Parker, iz službenog kluba navijača rekao je:

"Niko nije iznenađen. FA je znao da će to biti problem, a ipak nije učinio ništa po tom pitanju. Mogli su se dogovoriti da igraju ovu utakmicu na Old Traffordu. No, za njih se radi samo o novcu, a ne o navijačima Cityja ili Liverpoola."

Da li će se utakmica izmjestiti s kultnog stadiona, ostaje da vidimo. Svakako, bilo bi pošteno prema navijačima trenutno dva vodeća kluba Premiershipa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi