"Starac" bez trofeja u sezoni snova: Slave 116. rođendan i imaju priliku za čudo
FOTO: EPA

U FA Cupu

"Starac" bez trofeja u sezoni snova: Slave 116. rođendan i imaju priliku za čudo

H. Zilić

Osnovani su daleke 1905. godine, imaju navijače, popularni su, a još uvijek nemaju trofej, međutim to bi se moglo promijeniti ove sezone.

Crystal Palace je proslavio 116. rođendan i izborio palsman u polufinale FA Cupa.

U polufinalu ih čeka duel protiv Chelseaja na Wembleyu i to će biti prvi od dva ključna koraka prema historijskom naslovu.

Ako Crystal Palace osvojio FA Cup u konkurenciji Chleseaja, Liverpoola i Manchester Citya taj prvi trofej u historiji kluba dobit će još više na značaju.

Ove sezone igraju vrlo lijep fudbal i ništa nije isključeno pred ludnicu na Wembleyu.

Palace u svojoj historiji ima dva poraza u finalu FA Cupa 1990. i 2016. godine, a od značajnijih priznanja u svojim vitrinama imaju dvije titule u drugom rangu poznatijem kao Chmapionship i to 1979. i 1994. godine.

Većinom su osvajali niže lige, amaterska Kup takmičenja, a na pravi trofej još uvijek čekaju.

Ovo je jedna od najdužih pauza u evropskom fudbalu, obzirom da je Crystal Palace već sezonama stabila član Prmiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti